Uutiset

10.7.2018 13.36

Taidekioski lisää taideharrastusten saavutettavuutta lapsille ja nuorille

Uusi hanke tuo kiertävät taidetyöpajat kaikkiin Kemiönsaaren kouluihin seuraavan kahden vuoden ajaksi. Syyskuussa käynnistyvä Kemiönsaaren Taidekioski on yksi valtion tukemista kärkihankkeista. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet ilmaista itseään luovasti.

Hanke tarjoaa uudenlaisen toiminnan osana lasten ja nuorten koulupäivää. Taidekioskin pedagogi vierailee viikoittain kiertävästi kolmessa eri koulussa, ja järjestää yhdessä koulun oppilaskunnan kanssa suunniteltua luovaa toimintaa pisimmän välitunnin ajan. Tärkeä osa hankekokonaisuutta on toteuttaa toiminta oppilaiden toiveiden pohjalta.

– Haluamme toiminnan olevan oppilaiden näköistä ja toimia mahdollisimman paljon heidän toiveidensa pohjalta – mitä ja miten he haluavat luoda, haluavatko he ottaa kantaa johonkin ja miten ja milloin he haluavat esittää teoksiaan yleisölle, sanoo hankehakemusta tekemässä ollut kulttuurisihteeri Hanna Mehtonen–Rinne.

Taidekioskin toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja täysin ilmaista. Toimintaan osallistuminen antaa siihen osallistuville oppilaille työkaluja käsitellä ja ilmaista heidän omia kokemuksiaan taiteen avulla. Samalla kehittyy kulttuuritietous ja syntyy uudenlaista dialogia oppilaiden, koulun ja kunnassa asuvien taiteilijoiden välille.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Sagalundin lastenkulttuurikeskuksen, Kemiönsaaren kunnan ja kunnan koulujen kesken. Hankkeen ydinhenkilönä toimii siihen palkattava Taidekioskin pedagogi.

Hakuaika on auki 10. elokuuta asti. Lisätietoja hausta saa soittamalla kunnan kulttuurisihteerille, soittoaika maanantaisin klo 12-14, Hanna Mehtonen-Rinne, puh. 040 751 9836.

Palaa otsikoihin