Aktuellt

04.07.2018 09:04

Kimitoön uppmanar alla att bli en varumärkestestare

Kimitoön utvecklar sitt varumärke och fram till den 31.8.2018 kan invånare, fritidsboende och besökare på Kimitoön bekanta sig med tre förslag och rösta på det som Kimitoön ska förädla vidare i sitt varumärkesbygge.

Det går att rösta elektroniskt via kimitoon.fi/barnensovaxerupp och i Villa Lande och K-Kompass i Kimito, Räpylä och D-Marin (gästhamnen) i Dalsbruk, Knallis i Västanfjärd samt i Kasnäs.

Åcomm banner sve

Kimitoöns kommun har jobbat med att utveckla sitt varumärke sedan hösten 2017 och processen har kommit till ett skede då allmänheten bjuds in att delta och säga sin åsikt om tre utvalda alternativ. 

– En kommuns varumärke består bland annat av det vi själva säger och gör och av det som andra säger om oss. Alla som har ett band till Kimitoön är välkomna att tycka till, säger Kimitoöns utvecklingschef Gilla Granberg, som hoppas att många deltar genom att välja en favorit bland de tre spåren.

rostningsbas
Röstningsplats.
– De tre alternativen bygger på insamlad information från enkäter, undersökningar och workshoppar som har ägt rum 2017-2018. Såväl fast bosatta, fritidsboende som anställda vid kommunen har kommit med åsikter och insyn om Kimitoöns unika egenskaper, berättar Kalevi Kallonen, näringslivsnämndens ordförande. 

Det första alternativet är Saltstänk och livskraft, där hav, natur och en okuvlig inställning är det centrala. Trots tuffa förutsättningar engagerar människorna sig för sin ö och känner stolthet över den.

Det andra alternativet är Hitta dig själv på Kimitoön. Här råder kreativitet, kultur och välbefinnande. Kimitoön är en lugn oas, där det både finns tid och möjligheter att förverkliga sig själv. Öns blomstrande kulturliv attraherar.

Det tredje alternativet är Rum för alla, med byagemenskap, engagemang och samhörighet i fokus.

Kimitoön är mångsidig, med aktiva människor som vill och kan - och som trivs tillsammans.

Det nya kommunikationskonceptet arbetas fram under hösten.


Tillbaka till rubrikerna