Nyhetsarkiv

29.08.2018 09:17

Perhelinja - råd och stöd för barn, unga och barnfamiljer

Kimitoöns kommun deltar i ett nytt samarbetsprojekt, Perhelinja (familjelinjen), som erbjuder råd och stöd för barn, unga och familjer.

Konkret handlar det om bland annat en servicebuss, som kommer att röra sig regelbundet i kommunen. Det handlar också om gruppverksamhet och annat stöd för barn, unga och familjer. Verksamheten är tvåspråkig.

Det är ingen skillnad om du är ett barn, ungdom, mamma, pappa eller tex far-/morförälder som känner att ni har utmaningar i vardagen eller är orolig för en anhörig. Funderar du på frågor kring ensamhet, mobbning, skilsmässa eller andra saker i din familj? Tycker du att det är svårt att be om hjälp av vänner, föräldrar eller bekanta? Vet du inte vem du kunde vända dig till?


Du får gärna komma till oss och diskutera om små eller stora saker eller bara fråga om råd. Du får komma utan tidsbeställning. Vi kan skräddarsy ett lösning, som passar dig, med stöd och service nära dig. Social- och hälsovårdsorganisationernas professionella personal hjälper dig. Det stöd och hjälp vi erbjuder är gratis för dig.

Perhelinja kommer att röra sig regelbundet på Kimitoön (Villa Lande, Björkboda, Dalsbruk) fram till slutet av november 2018. Efter det tar servicebussen juluppehåll.

  • 27.9.2018: Villa Lande kl. 10-15. Allmän rådgivning och servicehandledning, skilsmässorådgivning, rådgivning för anhöriga till psykisk sjuka och missbrukare. Även sakkunnig från FPA på plats (förmåner, tidsbokningar).

Tidtabell, hållplatser och kontaktuppgifter finns även på www.perhelinja.fi, Facebook: Perhelinja.

Kom och besök oss i husbilen!


Tillbaka till rubrikerna