Gå till innehållet

Företagarens START -projekt till finalen av för den Europeiska tävlingen för främjande av företagande 

Projektet Företagarens START har valts ut till tävlingens final i tävlingsserien Förbättra företagsklimatet och stödja företagens internationalisering

— Vi är mycket stolta över att vara i finalen eftersom vi har arbetat hårt för att förbättra företagsklimatet för våra lokala företagare här i Kimitoön. Trots att vi är en liten kommun med begränsade resurser strävar vi hela tiden efter att vara innovativa och utveckla våra tjänster, säger näringslivschefen Erik Lund.  

Projektledaren Minna Rehn håller med:  
— Det känns fantastiskt att få externt erkännande för det arbetet som gjorts inom projektet. 

START-projektets mål är att stödja nya företagare i Kimitoöns kommun genom att erbjuda strukturerad introduktion som innefattar ett omfattande rådgivningspaket, utbildningar, workshoppar, sociala nätverk och information till det lokala näringslivet. De resurser som projektet erbjuder gör att nya företagare känner sig bättre förberedda och stöttade, vilket främjar långsiktig affärsframgång. 

Kimitoöns kommun förverkligar projektet Företagarens START i tätt samarbete med Kimitoöns Företagare rf. Projektet finansieras till 80% av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.  

En högt uppsatt jury väljer ut vinnarna i de sex tävlingsserierna som offentliggörs den 19 november 2024 vid prisutdelningen i Budapest. Minna Rehn och Erik Lund kommer att representera kommunen i prisutdelningsceremonin.  

Läs mer: https://tem.fi/sv/-/projektet-foretagarens-start-i-kimitoon-i-finalen-for-den-europeiska-tavlingen-for-framjande-av-foretagande (gå till extern sida)

Europeiska tävlingen för främjande av företagande: https://tem.fi/sv/europeiska-utmarkelsen-for-framjande-av-foretagande(gå till extern sida)

Mer information om tävlingen finns på Europeiska kommissionens webbplats: https://single-market-economy.ec.europa.eu/smes/learn-and-plan-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en(gå till extern sida)