Matlista
I Kimitoöns kommun är målet att maten som serveras i våra offentliga kök skall vara av hög kvalitet, näringsriktig, nylagad och smakfull.
I kommunen strävar man efter att servera en kost som så långt det går tillreds från grunden i de egna köken och därmed innehåller så lite tillsatsämnen som möjligt. I enlighet med kommunens miljöprogram kommer köken att börja använda mera närproducerade livsmedel i matproduktionen.
Skolornas och daghemmens matlista (2024)
Vecka 5, 11, 17, 23, 29, 35, 41, 47
Måndag:
Lasagnette
Tisdag:
Fiskpinnar
Onsdag:
Broilersoppa
Torsdag:
Tortilla
Fredag:
Pytt i panna
Vecka 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48
Måndag:
Thai-broiler
Tisdag:
Köttfärssås
Onsdag:
Ärtsoppa
Torsdag:
Kökets fisk
Fredag:
Skinkfrestelse
Vecka 1, 7, 13, 19, 25, 31, 37, 43, 49
Måndag:
Makaronilåda
Tisdag:
Gröt
Onsdag:
Fisksoppa
Torsdag:
Broilergryta med curry
Fredag:
Köttfärsbiff/-bullar
Vecka 2, 8, 14, 20, 26, 32, 38, 44, 50
Måndag:
Matroslåda
Tisdag:
Forell
Onsdag:
Korvsoppa
Torsdag:
Lasagnette med skinka
Fredag:
Kebab
Vecka 3, 9, 15, 21, 27, 33, 39, 45, 51
Måndag:
Köttfärssås
Tisdag:
Broiler-rislåda
Onsdag:
Purésoppa
Torsdag:
Fiskbiff
Fredag:
Tacolåda
Vecka 4, 10, 16, 22, 28, 34, 40, 46, 52
Måndag:
Ugnsfisk
Tisdag:
Broilerfärsgryta
Onsdag:
Tacosoppa
Torsdag:
Gröt
Fredag:
Rotmos, korv
Kostpolicy och verksamhetsplan
Ta kontakt
-
Birgitta Parikka
Kost- och städchef +358 44 042 5680 birgitta.parikka@kimitoon.fi